Eczeem

eczeemKaalHè, wat een jeuk! Als je een rode huid hebt die veel jeukt, dan kan het zijn dat je eczeem hebt. Dan ga je naar de kinderarts of naar de huiddokter. De huiddokter noemen we ook wel de dermatoloog. Deze dokter bekijkt je huid en vertelt jou hoe die weer beter kan worden.

Smeren met zalf

Als je eczeem hebt, dan krijg je twee verschillende zalven. De ene zit in een grote, witte tube en voelt vet aan. Het allerbelangrijkste is dat je deze trouw minimaal twee keer per dag smeert. Hierdoor wordt je huid weer lekker soepel en minder droog en vermindert de jeuk ook. Deze zalf moet je altijd gebruiken, ook als het goed met je gaat. Op deze manier bescherm je je huid het beste. Zo verklein je de kans dat de jeuk terugkomt. Als deze zalf alleen niet genoeg werkt, krijg je er nog een zalf bij. Deze zalf zit in een kleine tube en bevat een klein beetje hormonen. Deze zalf smeer je een aantal dagen per week op de plekken waarvan je ziet dat ze rood en droog zijn en veel jeuken.

Weg met de jeuk

Papa, mama of je verzorger smeert deze zalf voorzichtig op de plek. Je mag hier niet teveel van smeren, de dokter heeft verteld hoeveel je precies moet gebruiken. Zo wordt de plek op je arm minder rood en jeukt het ook niet meer. Na een tijdje is de plek weg.

 
 

Wist je dat...

Een rib kunt breken als je heel hard moet niezen?