Iets anders…

Als je je niet lekker voelt, dan ga je eerst naar de huisarts. Als de huisarts niet precies weet wat er met je aan de hand is, dan stuurt hij je naar het ziekenhuis. Bijvoorbeeld als je moet overgeven of buikpijn of diarree hebt. In het ziekenhuis ga je dan naar de polikliniek Kindergeneeskunde. Dit kan op twee plekken. Je krijgt een afspraak in het ziekenhuis in Rotterdam of op de buitenpolikliniek in Berkel en Rodenrijs.

Naar de polikliniek Kindergeneeskunde

Arbeidsmarktcommunicatie_Bolt_patiënt_Jaarbericht 2009 (Custom)Op de polikliniek kom je op het spreekuur van de kinderartsen, net als bij de huisarts. Voor het spreekuur wordt je eerst gewogen en wordt je lengte gemeten. Soms ook je bloeddruk en je temperatuur. Daarna komt de kinderarts. Die vraagt aan jou en je ouders hoe het met je gaat en waar je last van hebt. Daarna beslist samen met jullie hij wat voor jou het beste is. Misschien moet je eerst verder worden onderzocht. Een onderzoek kan soms direct worden uitgevoerd, maar soms moet je op een andere dag terugkomen.

Nachtje blijven

De kinderarts kan besluiten dat je in het ziekenhuis moet blijven. Je blijft dan een nachtje logeren op de Kinderafdeling. Soms is dat misschien wat langer. Totdat de kinderarts weet waardoor je ziek bent. Hij probeert je natuurlijk ook beter te maken. Soms kan dit door jou medicijnen te geven, maar misschien moet je worden geopereerd. Dit bespreekt de kinderarts met jou en je ouders of verzorgers.

Naar huis

Als je weer naar huis mag, moet je vaak nog wel een keer bij de huisarts langs om te kijken of het weer goed met je gaat. Soms is ook een controle bij de kinderarts nog nodig als je nog niet helemaal beter bent.

 
 

Wist je dat...

Een rib kunt breken als je heel hard moet niezen?