Leuke dingen

Je denkt misschien dat in het ziekenhuis liggen helemaal niet leuk is. Maar als je op de Kinderafdeling logeert, dan zijn er ook genoeg leuke dingen te doen!

De speelkamer

Speelkamer2De speelkamer is de leukste kamer van het hele ziekenhuis. Je kunt er bijvoorbeeld spelletjes spelen, knutselen, computeren, tafelvoetballen en kletsen met andere kinderen. De speelkamer is niet bedoeld voor bezoek, anders wordt het er te druk. De speelkamer is er voor leuke dingen, dus je krijgt er geen prikken en de dokter voert er geen onderzoeken uit.

De speelkamer is open op de volgende tijden:

Maandag t/m donderdag: 9.00 tot 15.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 14.30 uur

Als je in een box ligt, dan kun je niet in de speelkamer komen spelen. Dit komt omdat je de andere kinderen ziek kan maken of de bacteriën van andere kinderen maken jou zieker… en dat willen we natuurlijk niet. Je mag aan de pedagogisch medewerker wel vragen of zij jou speelgoed brengt uit de speelkamer. Het speelgoed moet wel bij jou op de box blijven en moet eerst schoongemaakt worden voordat het terug kan naar de speelkamer.

CCliniclownliniclowns

Iedere dinsdagochtend komen de Cliniclowns op bezoek op de Kinderafdeling. Als je je niet te ziek voelt, dan kunnen de clowns bij jou op de kamer komen. Lekker even lachen, zodat je helemaal vergeet dat je eigenlijk in een ziekenhuis bent. Als je liever niet wilt dat de clowns jou bezoeken, dan mag je dit altijd zeggen tegen de pedagogisch medewerkers.

Speelkoffer

SpeelkofferAls de clowns er niet zijn, dan kun je spelen met de grote speelkoffer van de Cliniclowns. Je vindt deze aan het einde van de afdeling. Iedere lade in de koffer verbergt iets bijzonders. Zoals een klein orkest, een evenwichtsspel of een lachspiegel. Je kunt zelfs een foto van jezelf maken en die sturen naar je vrienden of familie.

Stichting Tekenen voor KinderenK

De Stichting Tekenen voor Kinderen komt regelmatig op de Kinderafdeling. De mensen van deze stichting komen bij jou aan het bed zitten en vragen wat zij voor je mogen tekenen. Een leeuw, een prinses of juist een eng monster? Je mag het zelf zeggen en de tekenaar maakt direct een mooie tekening voor jou. De tekening mag je natuurlijk houden!

Leuke boeken

Op de kinderafdeling vind je een hoop leuke boeken die je kunt tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Het BeterBoek mag je zelfs mee naar huis nemen om te laten zien op school of thuis.

 

 
 

Wist je dat...

Als je je rechteroog sluit nooit over je rechterschouder kunt kijken?