Ouders

profkleinKinderen zijn vaak bang voor een opname in een ziekenhuis, omdat ze niet weten wat hen te wachten staat. Franciscus Gasthuis & Vlietland wil u als ouders of verzorgers helpen om uw kind goed voor te bereiden op een bezoek aan het ziekenhuis. Dit kan door met hen deze website door te nemen. Verdere informatie die voor u als ouder relevant is, vindt u op www.franciscus.nl/specialisme/kindergeneeskunde

Hoe kunt u uw kind voorbereiden op een opname?

Naast het doornemen van de website, kunt u met uw kind boeken lezen over het ziekenhuis. Daarnaast raden we kinderen die geopereerd moeten worden aan om naar de voorbereidingsmiddag te komen.

Belangrijk is om met uw kind over de opname in het ziekenhuis te praten. Stel uw kind de volgende vragen:
• Weet je waarom je naar het ziekenhuis gaat?
• Weet je wat er gaat gebeuren en hoe?
• Is er iets waar je bang voor bent?

Waarom voorbereiden?

Een goede voorbereiding geeft uw kind een veilig gevoel en kan vervelende gevolgen van een ziekenhuisopname voorkomen. Onvoorbereide kinderen hebben een grotere kans op veranderingen in gedrag en emoties. Denk hierbij aan: toegenomen scheidingsangst, slaapproblemen en een terugval naar gedrag van een jonger ontwikkelingsniveau.

Ervaringsmonitor

Voor kinderen is een bezoek aan een ziekenhuis of het ondergaan van een (be)handeling in veel gevallen spannend en ingrijpend. Met uw ervaringen kunnen wij onze zorg en het ziekenhuis nog kindgerichter maken. Via deze enquête kunt u uw ervaringen delen.

Vragen?

Als u vragen heeft over een juiste voorbereiding voor uw kind, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de pedagogisch medewerkers. Dit kan via telefoonnummer 010 – 461 6403.

 
 

Wist je dat...

Een rib kunt breken als je heel hard moet niezen?